zaterdag 17 mei 2014

Wassen

Vandaag ben ik begonnen met de kamer ontruimen, want ik wil gaan behangen en dat is iets wat ik altijd doe sinds we getrouwd zijn (46 jaar) . Daar hoort ook bij dat de quilts die in de kamer hangen gewassen moeten worden .

Het is helemaal goed gekomen, behalve mijn zijde quilt het rode is doorgelopen, en ik had er een vlekje op met vliegenpoep, en dat is er nog niet uit.
Je kunt het op de foto niet goed zien, maar ja het is zo en er is niets meer aan te doen. Heeft iemand een tip hoe je er vliegenpoep uit krijgt?
Ook nog even een foto van de rododendron die prachtig bloeit.

Today I started to vacate the room because I'm hung, I always do it since we got married ( 46 years ) 
As part of it the quilt in the room must be washed. it is all done except for the silk quilt the red is bleed trough. Also a picture of the rhododendron thath blooms so beautiful. 
Til next time. 

maandag 5 mei 2014

Speciaal voor......

Zo even een blogje over mijn andere bezigheden. De tuin vraagt toch veel tijd om alles eerst op regel te krijgen en te poten ben je zo een paar weken verder. Kijk maar eens hoe het er nu uit ziet.

 De aardbeien bloeien volop, dus  straks hopelijk smullen
De sla groeit volop nog 2 weekjes kunnen we oogsten.
Hier heb ik de kruiden gepoot, er staat bieslook, peterselie, koriander, munt, uien, knoflook een paprika plant ( hoe dat gaat weet ik niet) en een maggieplant.
De eerste bloeiers bij mij de schoenlappersplant, zo noem ik hem tenminste, ben een oen wat namen van planten betreft.
De aardappels doen het ook goed, en op de voorgrond heb ik dit jaar een appelboompje gepoot, nu maar hopen dat we er volgend jaar een paar appeltjes aan krijgen.
De stoelen staan weer op het terras, en worden benut door mijn opzichter . (lol) Het gras moet al weer nodig gemaaid worden maar ik vind de madeliefjes wel lief staan.
De buren hebben dit weekend gras gemaaid en nu met dit mooie weer wordt het opgehaald.
Wij hebben nu helemaal achter de schuur ook een zitje gemaakt met vrij uitzicht over de landerijen.
Zo van diverse kanten hebben jullie nu gezien hoe het er uit ziet. En werk hebben we om het bij te houden.

I have made differend picture's from our garden so that you can see where I life and what I do if I dont quilt (lol)