zondag 25 oktober 2009

Gelukt


Het heeft wat moeite gekost maar ,met behulpt van Leintje is het toch gelukt om de blokken op de juiste plaats te krijgen.

vrijdag 23 oktober 2009

Dit zijn mijn blokken van de maand oktober. Ik heb een beetje gesjoemeld met het blok met de bloemensteeltjes, die heb ik namelijk met vlisofix erop gestreken. Om zulke smalle steeltjes te appliceren vond ik heel moeilijk , en het wou niet lukken zo als ik het wilde hebben, vandaar deze oplossing.

Het is niet zo heel duidelijk te zien, maar we hebben de vergoting op een dun stofje overgetekend , en nu moet op de paper-piecing manier de stofjes er op aangebracht worden.
We beginnen het eerst om alle ramen er op te naaien . Maandag gaan we weer naar les en dan zal er wel een raam opgenaaid worden en zal ik jullie het resultaat laten zien.

woensdag 14 oktober 2009

Eindelijk



Het is toch gelukt, dit is het gebouw waar we onze quilt naar gaan maken, maar dan moet dat natuurlijk vanuit een boek vergroot worden. Er zijn in onze omgeving niet veel kopieerwinkels die dat kunnen doen, dus was het even zoeken, maar we hebben er een gevonden,Reprolux in Veendam, die heeft het vergroot op de maat van 1.40 lang en 92 cm. breed.
Nu maar wachten tot maandag dan horen we hoe het verder gaat.

maandag 5 oktober 2009

Hundertwasser


Vanavond met een quiltvriendin naar onze curses Hundertwasser geweest. We hebben wat gebouwen gezien en zijn er uit. Nu het plaatje van het gebouw kopieren en laten vergroten. We houden de maat van 1.70 lengte aan. Hoe breed dat het wordt weten we niet precies ongeveer 92/94 cm. daar zijn verhoudingen voor, die we niet weten dus moeten navragen.


Wel zien we in dat het heel veel werk is, maar ja waar een wil is , is een weg. En dan te bedenken dat ik nu al een dag, per dag te kort kom om alles te doen wat ik wil.


Van onze [juf] hoorden we dat er ook een hele mooie tentoonstelling is van quilts en kant in het museum de Wolden in Bellingwolde Gr. Dat wordt dus weer een middag genieten.

zondag 4 oktober 2009

Dit zijn de blokken die ik voor het sprei van mijn dochter gebruik, het zijn nu in totaal 16 blokken die ik met sashing aan elkaar heb gemaakt. Om het juiste formaat te krijgen ben ik nu bezig om er een crazy rand om te maken met allemaal stukjes die ik versneden heb. De blokken zijn n.l. paperpiecing dus je versnijd best veel vind ik.

Daar zijn dan al mijn blokken die ik nu klaar heb.
Ik had wat moeilijkheden om het juiste formaat stofje bij het patroontje te vinden maar het is allemaal gelukt.
Met spanning wacht ik de volgende flop af .